Bársonyvirágos sütőtökkrém pirítóssal

Ha már unjuk a hagyományos sült sütőtököt, fejedelmi őszi reggelit készíthetünk a maradék felhasználásával. Pirítóssal, puffasztott rizzsel isteni.

Bársonyvirágos sütőtök krém pirítóssal
Bársonyvirágos sütőtök krém pirítóssal

Hozzávalók:

Bársonyvirágos sütőtök krém
Bársonyvirágos sütőtökkrém hozzávalói
  • 400 g sütőtök megsütve
  • 100 g natúr joghurt
  • 50 g majonéz
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 fej bio bársonyvirág (büdöske) szirmai
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • chili
  • fahéj
  • 1 kk friss petrezselyem

Elkészítés:

  • A megsült tököt villával szedjük ki a héjából.
  • Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és botmixerrel krémesre pürésítjük.
  • Ízlés szerint fűszerezzük.
  • Pirított kaláccsal, pirítóssal tálaljuk.
  • Szórjuk meg friss petrezselyemmel, bársonyvirág szirmokkal.

Hozzászólás