Tökmagos sós rúd

Idén a szokásos nagyi-féle sajtos stangli mellé sütöttem egy adag tökmagos sós rudat is.   Mind egy szálig elfogyott, így készülhet a következő adag.

Tökmagos sós rúd 2

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzafinomliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg darált sós tökmag
  • 25 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 2 kk só
  • 2 ek tejföl
  • reszelt sajt ízlés szerint (Scamorza, trappista, ementáli)
  • Tetejére: reszelt sajt, darált tökmag

Elkészítés:

  • Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  • A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
  • A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk, újra kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk reszelt sajttal, darált tökmaggal.
  • Derelyevágóval vékony rudakat szeletelünk belőle, sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tökmagos sós rúd


Hozzászólás