Idén a szokásos nagyi-féle sajtos stangli mellé sütöttem egy adag tökmagos sós rudat is. Mind egy szálig elfogyott, így készülhet a következő adag.
Hozzávalók:
- 20 dkg búzafinomliszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg darált sós tökmag
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 tojássárgája
- 2 kk só
- 2 ek tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint (Scamorza, trappista, ementáli)
- Tetejére: reszelt sajt, darált tökmag
Elkészítés:
- Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
- A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, összehajtogatjuk, újra kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk reszelt sajttal, darált tökmaggal.
- Derelyevágóval vékony rudakat szeletelünk belőle, sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.