Szilveszter ihlette: pezsgőzselés panna cotta

Az idei szilveszteri buli sztárja nálunk a pezsgős panna cotta. Látványos alkoholos desszert, mely elkészíthető desszertes gyűrűben vagy bármilyen szilikon formában.

Készíthetjük csak pezsgőzselével töltve a formánkat, desszertes gyűrű esetén ehhez 1,4 l  folyadékra és 60 g zselatinra lesz szükségünk (pezsgő / pezsgő + energiaital).

Pezsgőzselés panna cotta 3

Hozzávalók:

  • 1 üveg (7,5 dl) muskotályos pezsgő
  • 2,5 dl energiaital (ha nem szereted, elhagyható, ebben az esetben 1 l pezsgő szükséges a desszertes gyűrű kitöltéséhez)
  • 100 g gránátalma (lehet fagyasztott is)
  • 2 dl laktózmentes habtejszín
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 75 g cukor
  • vanília őrlemény
  • 40 g + 20 g zselatin

Elkészítés:

  • 40 g zselatint 1 dl pezsgővel elkeverünk, és hagyjuk a zselatint megduzzadni. A pezsgőt felmelegítjük (ügyelve arra, hogy ne forraljuk fel), felolvasztjuk benne a zselatint, majd félretesszük hűlni.
  • A langyos/szobahőmérsékletű pezsgőt a formákba öntjük, beleszórjuk a gránátalmát, és hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni.
  • 20 g zselatint 1 dl tejjel elkeverünk, és félretesszük. A maradék tejet a habtejszínnel a cukorral és a vanília őrleménnyel felmelegítjük, majd felolvasztjuk benne a zselatint, és szintén langyosra/szobahőmérsékletűre hűtjük. A tejes, tejszínes keveréket a pezsgőzselére öntjük. Hűtőben/fagyasztóban további 4-5 óráig dermesztjük.

Extra tipp: A még folyékony pezsgőzselébe szórhatunk ehető aranyport vagy aranyszínű cukorgyöngyöket is.

Pezsgőzselés panna cotta

Pezsgőzselés panna cotta 4


Hozzászólás